Uw login

 

Download

Lease versus koop: wat zijn de overwegingen?

Download de whitepaper. (PDF, 2.59 MB)       

 
 
 
 

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten en diensten?

Voor nieuwe leaseaanvragen bel 0347-325010 of mail naar serviceanti spam bot@grenkeanti spam bot.nl
Voor vragen over bestaande leasecontracten bel 0347-325018 of mail naar administrationanti spam bot@grenkeanti spam bot.nl   

 

Word partner!

Graag informeren wij u als fabrikant of leverancier over de voordelen die een samenwerking met GRENKE u kan bieden.  Lees meer

 
 

Uit een visie ontstaat een bedrijf

Succesvolle bedrijven zijn ontstaan uit visies, goede ideeën, een duidelijk concept en het juiste gevoel. Wolfgang Grenke bedacht dat het leasen van communicatieapparatuur een nog onaangeroerde markt was en richtte in 1978 het bedrijf als eenmanszaak op in Baden-Baden. Daaruit is nu een groep van bedrijven ontstaan met een pakket aan kwaliteitsdiensten dat aansluit bij de mondiale beoeftes.


In het eerste jaar bediende hij met twee medewerkers 21 leveranciers en 198 leaseovereenkomsten. Maar toen al ontdekte hij in het leasen van IT- en kantooruitrusting, dus objecten met relatief lage aanschafwaarden (small-ticket-IT-leasing), een gat in de markt dat een immens potentieel had.

 

In 1990 was GRENKE een van de eerste leasebedrijven dat een juridisch zelfstandige vestiging oprichtte in het toenmalige Oost-Berlijn. In de daaropvolgende zes jaar kwamen daar acht vestigingen bij in Duitsland en - als eerste stap over de landsgrenzen - in Oostenrijk. De bediening van klanten in Zwitserland, Frankrijk, Nederland en Italië maakten de Europese oriëntatie van GRENKE compleet. In 2012 werd de eerste vestiging buiten Europa geopend in Brazilië. Inmiddels is GRENKE in 30 landen ter wereld vertegenwoordigd.


In december 1997 werd GRENKE een naamloze vennootschap en in april 2000 ging het bedrijf naar de beurs. Sinds maart 2003 is GRENKE opgenomen in de SDAX. Al die tijd zijn we trouw gebleven aan de filosofie en het strategische concept van de onderneming.