Uw login

 

Download

Lease versus koop: wat zijn de overwegingen?

Download de whitepaper. (PDF, 2.59 MB)       

 
 
 
 

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten en diensten?

Voor nieuwe leaseaanvragen bel 0347-325010 of mail naar serviceanti spam bot@grenkeanti spam bot.nl
Voor vragen over bestaande leasecontracten bel 0347-325018 of mail naar administrationanti spam bot@grenkeanti spam bot.nl   

 

Word partner!

Graag informeren wij u als fabrikant of leverancier over de voordelen die een samenwerking met GRENKE u kan bieden.  Lees meer

 
 

Tien jaar klant bij GRENKE: dotXS

“Lease past perfect bij ons businessmodel”

Sinds vijftien jaar levert dotXS diverse IT-oplossingen: Van werkplekken, servers tot netwerk en de cloud.
Hun datacenter in Ede staat vol servers waar alle diensten voor hun klanten op draaien. Servers die ze al tien jaar leasen bij GRENKE. 

Tien jaar geleden belandde dotXS via een tip van een bevriende ondernemer bij GRENKE. Als jong bedrijf was lease ideaal. Dennis Hadderingh, oprichter en CTO: “De servers waar onze diensten op draaien zijn essentieel, maar ook een kostbaar onderdeel van ons bedrijf. Tien jaar geleden maakte lease mogelijk dat we zonder grote investeringen in hardware wel flink konden groeien.” 

 

Inmiddels is dotXS een bedrijf met 25 medewerkers en begin dit jaar toegetreden tot de Solimas Groep. Hun klanten zijn onder andere mkb’ers met 20 tot 250 werkplekken, grotere bedrijven in food en chemie en grote overheidsinstanties met duizenden werknemers. Hadderingh: “Dat is het leukste van mijn baan, dat we bij zulke diverse bedrijven een kijkje in de keuken krijgen.” dotXS verzorgt automatisering (on-site) en hosting (online). Van een wifi-netwerk tot een desktop in de cloud, zodat je altijd en overal kunt inloggen op je computer. “We zorgen ervoor dat alles naar wens werkt en in veel gevallen nemen we ook het volledige beheer op ons.”

Voorspelbare cashflow
Nu dotXS groter is, blijkt lease nog altijd ideaal. Hadderingh: “Als we starten met een nieuwe klant hoeven we niet in een keer grote bedragen uit te geven voor nieuwe hardware. Plus, de servers staan niet als vreemd vermogen in onze boeken. Lease past eigenlijk perfect in het afrekenmodel van dotXS. Wij betalen maandelijks aan GRENKE en factureren maandelijks aan onze klanten. Die voorspelbare cashflow vind ik een groot voordeel.”


Los van de voordelen voor de liquiditeit, ziet Hadderingh ook voordelen voor de kwaliteit van hun diensten. “Door deze leaseconstructie bieden we onze klanten altijd de nieuwste technologie. De technologische ontwikkeling gaat ontzettend hard. Hoe ouder het systeem hoe foutgevoeliger. We wachten nooit tot een server kuren vertoont. Als we uit de economische looptijd zijn, gaan we vervangen.”

Switchen van leasepartner
“Natuurlijk doen we af en toe vergelijkend warenonderzoek”, vertelt Hadderingh. “GRENKE komt altijd goed naar voren. Daarbij hebben we de relatie altijd als heel positief ervaren. We hebben korte lijntjes met onze accountmanager. Als we iets nieuws willen, krijgen we altijd snel uitsluitsel of iets kan of niet. Dat vind ik als ondernemer heel waardevol. Ik zie GRENKE als een partner in onze business.”

Het beheer en onderhoud van alle leaseproducten doet dotXS zelf. Naast de servers leasen ze ook laptops, pc’s, printers, telefoons en dergelijken voor hun klanten. Allemaal IT-georiënteerd. “We hebben nooit de koffiezetapparaten geleaset bijvoorbeeld, maar dat zou in feite ook best kunnen!”