Uw login

 

Download

Lease versus koop: wat zijn de overwegingen?

Download de whitepaper. (PDF, 2.59 MB)       

 
 
 
 

Vragen?

Heeft u vragen over onze producten en diensten?

Voor nieuwe leaseaanvragen bel 0347-325010 of mail naar serviceanti spam bot@grenkeanti spam bot.nl
Voor vragen over bestaande leasecontracten bel 0347-325018 of mail naar administrationanti spam bot@grenkeanti spam bot.nl   

 

Word partner!

Graag informeren wij u als fabrikant of leverancier over de voordelen die een samenwerking met GRENKE u kan bieden.  Lees meer

 
 

Europese Investeringsbank stimuleert investeren via lease

Ondernemers krijgen 1,2% korting op lease

De Europese Investment Bank (EIB) geeft financiële impulsen aan projecten die bijdragen aan innovatie en ondernemerschap in de Europese Unie. GRENKE, leasemaatschappij voor ondernemend Nederland, is een samenwerking met de EIB aangegaan, waardoor klanten van GRENKE nu 1,2% korting krijgen op hun leasebedrag.

Het doel van de EIB is om financiële ondersteuning te geven aan projecten die bijdragen aan de doelstellingen van de Europese Unie. Klanten van GRENKE investeren veelal in nieuwe technologieën en komen daardoor in aanmerking voor de korting die met GRENKE is overeengekomen. De EIB verstrekt nu dus 1,2% korting op de totale leasesom, om de omzet- en investeringsgroei van MKB-bedrijven in Nederland te stimuleren.

Een rekenvoorbeeld

Alles met een chip of stekker kan geleased worden via GRENKE. Van robotica tot fabrieksapparatuur. Stel dat je apparatuur met een aanschafwaarde van € 10.000 wilt leasen, dan wordt de berekening als volgt:


Contractduur                          3 jaar / 36 maanden
Leasebedrag per maand        € 310,-
Totale leasesom 3 jaar           € 11.160
EIB-korting 1,2%                    € 134,-


Hoe het werkt

Om in aanmerking te komen voor de EIB-korting op het leasebedrag zijn er enkele vereisten, onder andere:

  • De organisatie wordt gezien als MKB-onderneming: de jaarlijkse groepsomzet is niet hoger dan 500 miljoen euro en de organisatie telt minder dan 250 werknemers. De korting is niet inzetbaar voor consumenten.
  •  De organisatie investeert in innovatieve producten en processen.

  • Leasecontracten met een looptijd van twee tot zes jaar komen in aanmerking voor deze korting. De 1,2% korting geldt over de totale leasesom (leasebedrag per maand x aantal maanden). Deze korting wordt in één keer vergoed, direct bij aanvang van het contract. Hiertoe dient deze EIB-kortingsvoucher te worden ingewisseld, gelijktijdig bij het afsluiten van het leasecontract. De afwikkeling met de EIB wordt afgehandeld door GRENKE.