Kansen creëren sinds 1978

Wij werken continu aan onze expertise en sterke marktpositie. Het is onze ondernemersgeest waarmee wij ons onderscheiden, net zoals onze klanten. 

Bel ons

Neem contact met ons op via

+31 347 325010

Ma - Vr 9.00 - 17.30 uur

1978

Een idee is geboren

In 1978 had Wolfgang Grenke een idee. Moderne telefoonsystemen, kopieerapparaten en computers vonden hun weg naar steeds meer kantoren. Dus besloot hij om de bijbehorende investeringen eenvoudiger te maken door bedrijven gunstige leasecontracten aan te bieden. Met de oprichting van zijn eenmanszaak in Baden-Baden begint een succesverhaal dat tot op de dag van vandaag voortduurt. In het eerste jaar zorgde Wolfgang Grenke met twee werknemers voor 21 resellers en 198 leasecontracten. Hij zag dat er een enorm potentieel is in het leasen van kantoorapparatuur met lage aanschafkosten (IT-lease voor kleine tickets).

2000

Beursgang en andere prestaties

In april 2000 ging GRENKE naar de beurs. GRENKE blijft trouw aan zijn belofte om als een betrouwbare partner samen te werken met kleine en middelgrote bedrijven. In 2005 wordt het portfolio met de sector Factoring uitgebreid. 

2002

GRENKE start in Nederland

In 2002 opent GRENKE zijn eerste vestiging in Vianen. Tot op de dag van vandaag is het hoofdkantoor gevestigd in Vianen. 

2011

Opening van nieuwe vestigingen in Nederland

Vestiging geopend in Eindhoven in 2011, Amsterdam in 2015 en Zwolle in 2017. 

2018

Verandering en continuïteit

GRENKE viert zijn 40-jarig bestaan. Eind februari treedt Wolfgang Grenke terug als voorzitter van de raad van bestuur. Antje Leminsky, zijn voormalige plaatsvervanger, wordt onze nieuwe voorzitter en zorgt ervoor dat het bedrijf vooruit blijft gaan in de geest van onze oprichter. In mei 2018 wordt Wolfgang Grenke gekozen in de raad van toezicht van GRENKE AG.

2020

Vandaag - toekomstgericht

GRENKE is een wereldwijd bedrijf, met vestigingen in 33 landen. Wat ooit een eenmanszaak was, is nu een multinationale groep bedrijven met een breed scala aan diensten. Naast het leasen van IT- en kantoorapparatuur biedt GRENKE nu ook financiering voor tal van andere objecten. Factoring- en bankdiensten maken ons uitgebreide portfolio voor zelfstandigen, klein en middelgrote bedrijven en particulieren compleet.

2021

Ideaal gepositioneerd voor de toekomst

In augustus 2021 wordt Michael Bücker de nieuwe CEO van het beursgenoteerde GRENKE AG. Zijn missie: de leasespecialist voor het midden- en kleinbedrijf duurzaam afstemmen op de trends van de samenleving. De focus ligt nu met name op "ESG" (environment, social and governance) en digitalisatie.

2023

Terug naar de normale situatie

GRENKE doet de eerste Capital Market Update en presenteert ambitieuze groeidoelstellingen: Voor 2024 verwacht de Raad van Bestuur een new business in lease van 3,4 miljard euro en een nettowinst van 140 miljoen euro. Dit betekent een verdubbeling van GRENKE new business in lease en winst ten opzichte van het boekjaar 2021. De nieuwe business en de geconsolideerde winst zullen in 2022 vier kwartalen op rij stijgen. GRENKE legt daarmee de basis voor stijgende winsten in de komende jaren en heeft een goede uitgangspositie op de weg terug naar de groei die GRENKE al vier decennia kenmerkt. CFO Dr. Sebastian Hirsch zal op 1 december 2022 - aanvankelijk op interim-basis - en vervolgens vanaf 16 februari 2023 definitief het stokje overnemen van Michael Bücker als voorzitter van de raad van bestuur.