Slimmer met geld omgaan: het kan!

We horen vaak terug van ondernemers dat het hoog op de wishlist staat: slimmer met geld omgaan. Wil je een betere cashflow? Is het nodig om geld vrij te maken voor nieuwe investeringen? Overweeg dan om bedrijfsapparatuur te leasen in plaats van te kopen. Hiermee voorkom je dat je ineens een groot bedrag moet betalen. We zetten de drie belangrijkste redenen om apparatuur te leasen op een rij.

1. Geen directe grote investering

Als je de cashflow gezond wilt houden, zijn grote investeringen niet altijd mogelijk. Tegelijkertijd is er allerhande apparatuur die je bedrijf wel nodig heeft, maar niet per se hoeft te bezitten. Denk aan printers, laptops, machines en het koffieapparaat. Leasen kan dan uitkomst bieden. Je betaalt een vast bedrag per maand in een vooraf afgesproken aantal termijnen.

2. Voorspelbare cashflow

Lease betekent dat de kosten voorspelbaar en gelijkmatig zijn, wat voor het financiële overzicht gunstig is. Het geeft rust als je weet welke kosten je maandelijks hebt. Neem ook je financiële afdeling mee in de lease-overwegingen, want sommige vormen van lease bieden ook belastingtechnische voordelen.

3. Werken met de laatste technologie

Eén van de belangrijkste redenen waarom bedrijven apparatuur leasen is het kunnen werken met de laatste technologie. Waar je bij het kopen van apparatuur daar vaak zo lang mogelijk gebruik van maakt, kun je met lease makkelijker een technologie-refresh toepassen zonder hoge extra investeringen.

Goed om te weten: garanties en extra diensten

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt: de garanties op de apparatuur zijn bij lease en koop gelijk. En zowel bij lease als bij koop kunnen extra diensten meegeleverd worden door een dealer, zoals het gebruiksklaar maken van IT-middelen.

Van server tot koelkast en koffiemachine, van smartphone tot printer: alles voor op kantoor kun je leasen. Het is dus de moeite waard om je apparatuur aan te schaffen bij een partij die lease aanbiedt.