Natuurlijk wil je dat al je medewerkers overal kunnen werken. Daarom is het handig om laptops te leasen – juíst nu we veel thuis werken. Echter is dit een grote aankoop die een flinke hap neemt uit je IT-budget. Heb je al eens overwogen om laptops te leasen? We geven je 5 redenen waarom het leasen van een laptop juist nu een goede keuze is:

1. Geen directe grote investering

Om de cashflow gezond te houden, is een grote investering in hardware niet altijd mogelijk. Zeker naarmate je bedrijf groter wordt en dus meer medewerkers moeten worden voorzien van een nieuwe laptop om de optimale werkplek te creëren. Een laptop kopen en de manuren voor installatie van de laptop is zeker geen goedkope onderneming. Leasen kan daarvoor een uitkomst bieden. Je betaalt een vast bedrag per maand over een vooraf afgesproken aantal jaren.

2. Voorspelbare cashflow

Voor de financiële afdeling is leasen ook fijn, want de kosten zijn voorspelbaar. In tegenstelling tot aankoop van laptops, waarbij geen enkel inzicht is in wanneer de volgende forse investering moet worden gedaan, wordt bij lease elke maand hetzelfde bedrag afgeschreven. Overigens is het interessant om de financiële afdeling mee te nemen in de lease-overwegingen, want sommige vormen van lease bieden ook belastingtechnische voordelen.  Je helpt dus niet alleen je medewerkers thuis maar ook de collega’s van de financiële afdeling.

3. Werken met de laatste technologie

Nu je medewerkers thuis druk aan de slag zijn is het van belang dat ze werken met de laatste technologie. Voor de medewerkers is het prettig als ze een zo comfortabel mogelijke thuiswerkplek hebben. En daarmee bedoelen we niet alleen een goede bureaustoel, die je overigens ook kunt leasen, maar ook technologie speelt hierin een grote rol. Een bijkomend voordeel is dat de medewerkers zelf de technologie en het merk kunnen uitkiezen. Ook een combinatie van merken en laptops is mogelijk door bijvoorbeeld de designafdeling met Apple te laten werken en anderen op een ASUS. Mocht de technologie gedurende de looptijd verouderd raken, dan kun je vaak een technologierefresh toepassen zonder hoge extra investeringen.

Om de medewerker van alle gemakken te voorzien vanuit zijn thuiswerkplek is het ook mogelijk om aanvullende softwarelicenties mee te financieren. Bijvoorbeeld als het gaat om standaard Microsoft-licenties. Deze licenties worden dan meegefinancierd en betaal je dus ook over termijnen terug. Zo kunnen de medewerkers aan de slag en hoef jij je niet druk te maken over een grote uitgaven.

4. Warme relatie met leverancier

Wanneer je zelf investeert in de aanschaf van nieuwe apparatuur voor je medewerkers ben je snel weer ‘uit het zicht’ van de leverancier. Er ontstaat niet vaak een hechte relatie. Bij het leasen van apparatuur is dat anders. Je betaalt maandelijks en het contract loopt enkele jaren door. Daardoor zal er veelvuldiger contact zijn en ontstaat er een lange termijnrelatie. Door het contact wordt er al op tijd gesproken over vervanging, nieuwe productfeatures en eventuele nieuwe leasecontracten. Doorgaans is het prettig voor jou als werkgever om hierin ontzorgt te worden. Je creëert dus een fijne werkplek voor je werknemers en tevens werk je zelf aan een fijne relatie met je lease aanbieder.

5. Makkelijk opschalen

Groeit je bedrijf? En dus ook het aantal medewerkers? Ook nieuwe medewerkers kun je gemakkelijk voorzien van een goede thuiswerkplek inclusief laptop. Met dezelfde voordelen als hierboven genoemd kun je gemakkelijk opschalen. De kosten per maand blijven gelijk en ook jouw nieuwe medewerker werkt met de nieuwste technologie. Instromen vanuit huis in een nieuwe functie was nog nooit zo makkelijk.

Waarin verschilt lease niet van koop?

Ben je al overtuigd van het leasen van laptops? Wist je dat de garanties op de apparatuur gelijk zijn bij lease en koop? En zowel bij lease als bij koop kunnen extra diensten meegeleverd worden door een dealer. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiksklaar maken van de IT-middelen, het bieden van service als een laptop stuk gaat of het regelen van vervanging bij diefstal of verlies. 

Voor de afhandeling van lease- en servicecontracten kan het handig zijn om een IT-dienstverlener uit te kiezen die ook lease aanbiedt. De langere relatie die ontstaat bij een leasecontract kan een positief effect hebben op de afhandeling van de services.

Alles voor de thuiswerkplek kun je leasen

Het idee van leasen beperkt zich overigens niet tot de laptop. Van alles is te leasen. Eigenlijk alle apparatuur en benodigdheden voor de thuiswerkplek van je medewerker kunnen we aanbieden om te leasen. Van een tweede scherm tot een mobiele telefoon en van een enkele bureaustoel tot complete thuiswerkplekken. Wil jij de thuiswerkplek voor je medewerker zo optimaal mogelijk inrichten? Wij kunnen je helpen bij het aanbieden van de beste financieringsoplossingen via lease.