Sinds vijf jaar werkt Coert Tempelman, directeur van IT-bedrijf KNNS, samen met leasepartner GRENKE. Tempelman prijst GRENKE voor haar professionaliteit en directe communicatie. Een prestatie op zich nu klanten massaal switchen naar hybride werken en orders plaatsen voor beveiligde moderne werkplekken en audiovisuele communicatiemiddelen. Kopen? Nee hoor, leasen! Tempelman: “Onze klanten hebben hun cash hard nodig en gebruiken die liever niet om te investeren in IT-apparatuur.”
 

Aan de Wijchenseweg in Nijmegen verrijst in april 2022 het nieuwe ‘droomkantoor’ van IT-bedrijf KNNS, dat organisaties migreert naar de online werkplek in combinatie met hoogwaardig beheer. Het kantoor wordt ook the place to be voor het nieuwe online platform NXToffice.nl, dat klanten gaat voorzien van innovatieve hardware, digitale oplossingen en devices om iedereen overal en altijd met elkaar te kunnen verbinden. Op NXToffice.nl bestel je alle oplossingen voor op kantoor of je thuiswerkplek, zoals luxe vergaderoplossingen, interactieve touchscreens, audio-systemen, printers, plotters en zakelijke laptops. KNNS en NXToffice.nl zal een sterke combinatie zijn, verwacht Tempelman.

Gebruik of bezit?
In 2021 werd thuiswerken, online vergaderen en samenwerken op afstand vanzelfsprekend. En KNNS zat allesbehalve stil. Tempelman: “Sinds de overname vijf jaar geleden hebben we ons voornamelijk gericht op de online werkplek en de adoptie van cloud-technologie. In 2021 hebben we veel bestaande en nieuwe klanten gemigreerd naar de cloud. De situatie rondom corona, waardoor mensen gedwongen werden om op afstand te werken, met toegang tot alle applicaties, heeft daarbij geholpen. Nu moeten we blijven innoveren want de concurrentie zit ook niet stil.”

De diensten van leasepartner GRENKE sluiten goed aan op de koers die KNNS volgt. Bij GRENKE kan Tempelman rekenen op professionaliteit en snelle doorlooptijden van de orders. De aanvraag van orders wordt snel opgepakt en de verwerking loopt over het algemeen soepel. En dat heeft deels dan weer helemaal niets met IT te maken maar alles met de pragmatische bedrijfscultuur bij GRENKE. De medewerkers zijn volgens Tempelman gemakkelijk bereikbaar en denken graag met de klant mee. Dat is precies wat KNNS nodig heeft.

Tempelman: “De opkomst van lease, gebruik in plaats van bezit, zagen we twintig jaar geleden al bij de aanschaf van printers. De laatste vijf jaar is die ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen. Onze klanten hebben hun cash hard nodig en gebruiken die liever niet om te investeren in IT-apparatuur. Wij bieden onze diensten en producten aan bij onze klanten via GRENKE. Als klanten kredietwaardig zijn, kunnen ze een contract afsluiten voor hardware en kantoorautomatisering en zijn ze altijd up to date met de nieuwste technologie.”

Experience center
Qua werkplekken en automatisering gaat volgens Tempelman “alles richting service, schaalbaarheid en maandabonnementen”. Daarbij is transitie naar de online werkplek een belangrijke trend. Om die reden wordt security ook voor HNNS steeds belangrijker. Tempelman: “Aan security willen wij waarde toevoegen met nieuwe dienstverlening die op basis van techniek en gedrag geautomatiseerd cyberdreigingen stopt, van binnen en buiten de organisatie. Ondertussen zorgen we met monitoring en pro-actief beheer dat de belangrijkste processen en applicaties in de organisatie blijven draaien.”

Het kloppend hart van alle ontwikkelingen wordt het nieuwe pand (1.200 vierkante meter) in Nijmegen. Een plek om te ontmoeten, innoveren en beleven, met mooie en gezonde horeca, een royaal auditorium, podcast-room voor trainingen en livestreams, spreekruimtes, stilteruimtes en een gameroom. De werkplekken voor medewerkers zijn ruim opgezet, in hoogte verstelbaar, met dubbele schermen en voldoende ventilatie. Tempelman nodigt klanten uit om een kijkje te komen nemen: “Er komt namelijk ook een experience center waar je de moderne online werkplek zelf kunnen ervaren. Wij denken dat we op deze manier de combinatie van vitaliteit, mobiliteit en connectiviteit naar een next level tillen.”