Gerlach Latour (rechts) zijn carrière bij GRENKE begon, 10 jaar geleden, in november 2013. In de zomer van 2013 werd Gerlach benaderd door een Duitse recruiter of hij interesse had in een sales managementfunctie bij een leasemaatschappij, genaamd GRENKE. "Om eerlijk te zijn kende ik het bedrijf niet en dat was ook niet zo raar aangezien het een bedrijf is met een unieke propositie in de leasemarkt." Na enkele gesprekken met de recruiter werd Gerlach uitgenodigd voor een gesprek met de CSO, Gilles Christ en sales VP, Coen Aarnink in Frankfurt. Beiden heren werken nog steeds bij GRENKE in dezelfde functie. "Een plezierig en ontspannen gesprek met deze twee, naar later bleek interessante collega’s, volgde en enkele dagen later werd ik uitgenodigd voor een afrondend gesprek." 

Gerlach benoemt dat er door de jaren heen veel is veranderd. Van hoofdzakelijk ICT-middelen financieren naar alle roerende middelen die in een kantoor of fabrieksomgeving worden gebruikt. "Onlangs hebben we hier ook Green Assets aan toegevoegd, zoals zonnepanelen, laadpalen en warmtepompen."

In 2013 had GRENKE circa 15 medewerkers in dienst verdeeld over twee vestigingen en nu werken er bijna 50 medewerkers verdeeld over vier vestigingen. Momenteel is er een Centralized Sales Services (CSS) afdeling waar 15 medewerkers alle standaard leaseaanvragen en alle telefoontjes van onze partners afhandelt, er is een zelfstandige marketingafdeling en een sales support afdeling. "Het is evident dat we de organisatie hebben geprofessionaliseerd wat ook noodzakelijk is als je jaarlijks in de dubbele cijfers groeit. Alle kleinere leaseaanvragen worden tegenwoordig ook geautomatiseerd afgehandeld via instant decision (ID). Iedere leaseaanvraag wordt binnen enkele seconde beantwoord met een positieve stellingname en bij twijfel wordt er manueel naar de aanvraag gekeken. We streven er nog steeds na, net als bij mijn indiensttreding in 2013, om binnen 20 minuten te reageren op een standaard kredietaanvraag." 

"Wat maakt mijn functie zo leuk? Mijn werkzaamheden zijn zeer divers, van aansturing van de vier vestigingsmanagers middels businessplanningen tot een financieringsoplossing voor een complex, vaak grotere kredietaanvraag samen bedenken. Als Managing Director Sales maak ik ook deel uit van het MT van Grenkefinance NV. en daarnaast hou ik me samen met het hoofdkantoor in Baden-Baden bezig met vraagstukken omtrent Compliance of ESG-vraagstukken."

Maar wat maakt GRENKE nou zo een goede werkgever? "GRENKE is een zeer interessante en sociaal betrokken werkgever, actief in een groeimarkt waar iedere medewerker alle ruimte krijgt om te ondernemen (uiteraard binnen de kaders van de regelgeving) en tijdens de hoge inflatieperiode spontaan meerdere malen wordt gecompenseerd. Super toch!"